Policajný pes „vyňuchal“ páchateľa, Dopravná nehoda v Prešove

10.03.2008 Celý región

Policajný pes „vyňuchal“ páchateľa: V sobotu 08.03.2008 o 02.00 h spolu s policajnou hliadkou bol vyslaný do zásahu pri narušení jedného z popradských objektov aj služobný pes.
Po príchode na miesto hliadka s pomocou psa zadržala páchateľa, ktorý sa do cukrárne vlámal cez okno. Páchateľ sa schovával pred políciou v zadnej časti objektu a pes štekaním ho označil. Páchateľom bol 18 ročný Popradčan. Mal pri sebe už ukradnuté drobné peniaze z pokladnice. Pre firmu vlastniacu cukráreň spôsobil škodu 5 040, - Sk . Popradskí policajti ho obvinili z prečinu krádeže vlámaním, umiestnili do cely policajného zaistenia a spracovali podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Dopravná nehoda v Prešove
Dnes o 07.45 h v Prešove Pod Kalváriou došlo k dopravnej nehode medzi osobným autom Citroen Berlingo s Prešovským EČV, ktoré viedol nevodič mladistvý 15 ročný Prešovčan. Ten bez vedomia majiteľa zobral uvedené auto a na ulici zvanej Pod Kalváriou v smere na ulicu Pod Kamenou baňou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, s vozidlom dostal šmyk, zišiel z cesty vpravo. Následne prešiel do protismeru a narazil prednou časťou Citroenu do ľavej časti vozidla Seat Ibiza, ktoré viedla 31 ročná vodička idúca v smere na Námestie mládeže.
Aj keď mladý nevodič z miesta nehody ušiel, prešovskí policajti ho rýchlo vypátrali a zadržali.
Pri nehode došlo k zraneniu 4 osôb, z toho 1 ťažko a 3 ľahko.
Škody na vozidlách sú 270 000, - Sk. Nehodu realizujú prešovskí policajti a mladistvý nevodič je podozrivý zo spáchania troch skutkov a to : neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci.
 

Vyberte región

mark